Access Accounts merchant profile Integration Steps BNL

From Wiki

Jump to: navigation, search

Localised guides → Deutsch . Dutch . Français . Português (Brasil) . Polski . Español . Italiano . English (US) . English (UK)

Contents

Adverteerdersprofiel instructies

Lees het volgende voordat je je profiel aanmaakt:

 • Geen uitnodigingsmail voor je account ontvangen? Controleer je ongewenste map of antwoord op de Awin Integratie e-mail om het team te informeren. Let op: het kan tot 3 uur duren voordat deze uitnodigingsmail aankomt.
 • We vragen je vriendelijk om geen publishers uit te nodigen voor je programma totdat je integratie is voltooid en je programma live staat.

Stap 1: Maak een adverteerdersprofiel aan

Als je ingelogd bent op je account, klik je op Account > Overzicht om de profielpagina van je programma te zien. Deze pagina wordt bekeken door publishers waar ze over je programma kunnen lezen.

 • Upload een bedrijfslogo door op het oranje potlood naast de Profielfoto te klikken
 • Voeg een beschrijving van je bedrijf toe onder Overzicht
 • Voeg verdere details over je affiliate programma toe onder Beschrijving op het tabblad Overzicht
 • Voeg je sociale URL's toe onder Links

Stap 2: Documenten uploaden (optioneel)

Op Account > Overzicht kun je documenten en bestanden uploaden die op je profielpagina getoond moeten worden. Dit kunnen bijvoorbeeld demografische gegevens/statistieken van klanten zijn, productoverzichten, of merkpresentaties. Deze voeg je toe aan het tabblad Documenten.

Stap 3: Programmavoorwaarden vaststellen

Klik vervolgens op het tabblad Voorwaarden. Hiermee kunnen adverteerders hun Algemene Voorwaarden voor hun affiliate programma duidelijk vastleggen. Het bevordert een grotere transparantie, zowel voor het netwerk als voor de publishers.

Opmerking: let goed op dat je alle voorwaarden invult, zodat je profiel voor 100% compleet is.

 • Algemeen – geeft je de mogelijkheid om algemene informatie over je programma toe te voegen. Voeg zeker een regel toe met de tekst "Let op - dit programma werkt met een opzegtermijn van 7 dagen". Zodat dit in overeenstemming is met je overeenkomst met Awin en er naar verwezen kan worden bij het schorsen als publishers te kennen geven dat ze langer de tijd wilden.
 • PPC – Pay-per-click is een model van zoekmachinemarketing (SEM). Dit tabblad heeft een aantal voor gedefinieerde veel voorkomende vragen met betrekking tot PPC. Hiermee kun je publishers duidelijk laten zien hoe je wilt dat ze je via de PPC methode promoten. Als je tevreden bent met de instellingen die je hebt toegepast, klik je op Save.

Opmerking: Ook bij het toestaan van PPC werk je nog steeds met het Cost Per Sale model

 • Transacties – dit heeft betrekking op de manier waarop commissies berekend worden en de redenen waarom commissies geweigerd kunnen worden. Het is heel belangrijk dat de informatie die adverteerders geven juist is en dat alle publishers in het programma op de hoogte gebracht worden van eventuele wijzigingen. Als je tevreden bent met de instellingen die je hebt toegepast, klik je op Save.
 • Branding - geeft een adverteerder de mogelijkheid om merkspecifieke richtlijnen die ze eventueel hebben gedetailleerd weer te geven. Als een adverteerder geen merkspecifieke termen heeft, moet onder dit tabblad "geen merkrichtlijnen" toegevoegd worden.
 • Commissies - Dit zijn contractuele voorwaarden die stellen dat je de commissies over een periode van 30 dagen niet met meer dan 20% mag verlagen, en dat je uitgevers 7 dagen van tevoren van deze veranderingen op de hoogte moet brengen.
 • Opzegtermijnen - schetst het aantal dagen dat je publishers vooraf op de hoogte brengt van veranderingen aan je website of je Publisher programma. Dit zorgt voor meer transparantie en communicatie tussen jou en je publishers. Kies voor elk van de beleidsdefinities het aantal dagen dat je publishers vooraf op de hoogte zult brengen en klik op Save.
 • Publishers - geeft de adverteerder de mogelijkheid om duidelijk aan te geven met welke publisher types het mee samen wil werken in het affiliate programma. Meer informatie over de verschillende publisher types vind je hier. Zorg ervoor dat alle vragen beantwoord zijn en vergeet niet eventuele extra informatie toe te voegen waarvan publishers op de hoogte moeten zijn. Als je tevreden bent met de instellingen die je hebt toegepast, klik je op Save.
 • Ontdubbeling - amaakt het je mogelijk je publishers volledige transparantie te bieden over de toewijzing van een verkoop wanneer je in meer dan één vorm van een online marketing kanaal actief bent, en respectievelijk een bevestiging te geven wanneer je dat niet doet. Voor meer informatie over ontdubbeling en voorbeelden ervan, zie hier. Als je tevreden bent met de instellingen die je hebt toegepast, klik je op Save.

Voor meer informatie over elk onderdeel van het tabblad voorwaarden, zie onze Advertiser Profile Terms Guide hier.

Stap 4: Sectorcategorisering instellen

Klik daarna op Account > Advertentieruimte > Bedrijfssectoren. Deze informatie wordt gebruikt om je bedrijf te categoriseren. Het stelt publishers in staat adverteerders te vinden die in bepaalde sectoren werken en stelt ons in staat om publishers te voorzien van een gedetailleerde rapportage. Kies minstens één sector die je bedrijf weerspiegelt, je kunt er zo veel kiezen als je wilt. Als je tevreden bent, klik je op Gegevens sector bijwerken.

Stap 5: Programma welkomstmail

Een welkomstmail wordt naar elke uitgever gestuurd nadat je hun aanvraag om aan je programma mee te doen hebt aanvaard. Je kunt dit toevoegen via Account > Partnerschap-instellingen > Welkomstmail. Bekijk ons sjabloon voor welkomstmails voor wat inspiratie.

Stap 6: Banners uploaden

Je hebt een kleine selectie standaard banner formaten nodig en wat logo's om je op weg te helpen. Publishers zullen vragen wanneer ze specifieke maten nodig hebben zodra ze een aanvraag indienen en goedgekeurd worden voor je programma. Die kun je toevoegen via Hulpmiddelen > Mijn advertentiemateriaal..

Bekijk hier onze gids voor de afmetingen van banners en bekijk hier onze YouTube Tutorial over hoe je banners kunt uploaden.

Wat gebeurt er nu?

Je dient de Awin tracking code integreren via de Installatiehandleiding voor tracking onder Ondersteuning > Integratie, Integratie, om de Awin tracking code op je website te installeren en het Global Integratie team te informeren zodra dit voltooid is.

Klik hier om in te loggen op je account

Zit je vast?

 • Bekijk een voorbeeldprofiel om je een indruk te geven van hoe ze gewoonlijk zijn opgezet
 • Blader door onze Adverteerder Directory om de profielen van gelijkaardige merken op het netwerk te zien
 • Bekijk onze video uitleg over het instellen van je Adverteerders Profiel

Privacy

Due to new European legislation regarding how websites store information about you, AWIN is updating its privacy policy. You can see the new version of our policy here. If you would like to see the information we capture on this website, please click here for further details. In order to accept cookies on this site please click the 'I ACCEPT' button