Awin Access Test Transaction BNL

From Wiki

Jump to: navigation, search

Deutsch . Dutch . English . Español . Français . Italiano . Polski . Portugês . Svenska

Een testtransactie maken via het hulpmiddel Tracking Diagnose

Na de integratie van de Awin tracking dien je een testtransactie maken via de Awin User Interface (UI) om te controleren of de tracking goed werkt.

Voer de volgende stappen uit om een test transactie uit te voeren:

1. Log in op je adverteerdersaccount via de Awin UI en ga met de navigatiebalk naar Ondersteuning > Integratie > Trackingdiagnose

File:Trackingdiagnose.png
2. Klik op ‘Een testtransactie aanmaken’ om de stappen van de testtransactie te tonen

File:Testtransactie.png
3. Klik op de link van de testpublisher die op het scherm verschijnt (deze link is uniek voor je programma en trackt je testaankoop)

4. Koop producten op je site. Zorg dat je 2 verschillende producten in je mandje hebt - één met een hoeveelheid van 1 en een andere met een hoeveelheid van 2. Pas zo mogelijk een kortingsvoucher code toe (voorbeeld: 10% korting) tijdens de transactie.

5. Maak een screenshot (schermafbeelding) van je orderbevestiging. Hierop moeten de BTW, de verzendkosten, en de voucher code staan (indien van toepassing).

6. Zoek de order ID in de zoekfunctie 'Order ID' om je transactie in het Awin systeem terug te vinden.

Opmerking: Tracking diagnoses zijn alleen beschikbaar voor transacties van de afgelopen 24 uur.

File:Order_ID.png‎

7. Kijk bij 'Zoekresultaten' om te zien of er fouten zijn met je tracking en hoe je die kunt oplossen. Problemen worden gegroepeerd in de volgende soorten:

  • Kritieke problemen -Er is een kritiek probleem gevonden in verband met je volgtest. Dit moet opgelost worden zodat de transacties correct getrackt kunnen worden en het programma live gezet kan worden.
  • Waarschuwingen -Een waarschuwing verhindert je programma niet om transacties te tracken, maar het kan wel tot discrepanties leiden.

Opmerking: Alle 'DEFAULT Commissiegroep gebruikt' waarschuwingen gelden niet voor je Awin Access programma, want de DEFAULT commissiegroep wordt gebruikt om je account in te stellen.

8. Als de resultaten geen kritieke problemen laten zien, geeft dit aan dat de tracking geschikt is om live te gaan

9. Neem contact op met global-technicalclientintegration@awin.com wmet je account naam en AID om te bevestigen dat je een testtransactie hebt gedaan, zodat ze kunnen controleren of je tracking goed werkt en een technische goedkeuring kunnen geven. Je dient een screenshot van je boodschappenmand, gemaakt in stap 5, bijvoegen en bevestigen welke kortingscode gebruikt werd en voor welke korting die geldt (indien van toepassing).

Opmerking: Vergeet niet met het Awin integratieteam te bevestigen of je ingesteld hebt dat levering en belasting uitgesloten zijn in je Awin tracking, en of je bij de aankoop van je producten zicht geeft op kortingscodes die voor kortingen gebruikt worden.


Keer hier terug naar de startpagina van de trackinggids

Privacy

Due to new European legislation regarding how websites store information about you, AWIN is updating its privacy policy. You can see the new version of our policy here. If you would like to see the information we capture on this website, please click here for further details. In order to accept cookies on this site please click the 'I ACCEPT' button