Downloading A Feed NL

From Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

Een adverteerders-feed downloaden

Links en hulpmiddelen > Create-a-Feed

De tool Create-a-feed geeft u de mogelijkheid om op basis van verschillende criteria een data-feed samen stellen:

  • categorie
  • naam van adverteerder
  • merk

Eerst moet echter de taal voor de datafeed worden ingesteld. Standaard is dit ingesteld op de taal die bij uw primaire salesregio hoort, maar kan worden gewijzigd in elke andere op dit moment beschikbare taal.

Wanneer u geabonneerd bent op programma's met feeds die in verschillende talen worden aangeboden, heeft u de mogelijkheid om datafeeds per taal te downloaden.

Het productaantal bevat tevens producten die beschikbaar zijn om in de geselecteerde taal te worden gedownload. Wanneer u uw feed bouwt wordt dit aantal automatisch ingesteld.

Categorie

De categorieën komen voort uit de Awin-mappenstructuur. Adverteerders koppelen de categorieën in hun feeds aan onze mappenstructuur van categorieën. De mappenstructuur kan worden uitgebreid en u heeft toegang tot de laagste niveaus van deze structuur. Naast elke categorie ziet u het aantal producten die u kunt downloaden.

Houd er a.u.b. rekening mee dat sommige adverteerders ervoor kiezen om geen categorie aan te leveren, of in plaats daarvan alle producten tot een enkele categorie te koppelen. Het downloaden van de feed met behulp van de adverteerdersoptie geeft u te allen tijde de zekerheid dat u alle producten ontvangt die in de feed zijn opgenomen. De originele adverteerderscategorie en de Awin-categorieën kunnen beide in de feed worden ingevuld.

Adverteerder

Wanneer u de adverteerder selecteert kunt u kiezen uit een selectie van uw aangesloten adverteerders (net als open adverteerders). Adverteerders hebben de optie om via geselecteerde wegen meerdere feeds te uploaden. Deze worden, naast de datum van de laatste update en het aantal producten in de feed, duidelijk naast de naam van de adverteerder weergegeven.

Merk

Door het op het merk te filteren kunt u naar een specifiek merk zoeken en alleen die producten downloaden die van hetzelfde merk zijn.

U hebt de optie om uw datafeeds gebaseerd op elke willekeurige combinatie van deze criteria op te stellen.

Wanneer u de eisen voor uw feed hebt gekozen ziet u het aantal producten linksboven op de pagina. Het maximale aantal producten dat in één keer kan worden gedownload is 2,5 miljoen. Wanneer uw selectie groter is, zal gevraagd worden om dit aantal te corrigeren.

Wanneer u tevreden bent met uw keuze, klik dan op de button "Volgende".

Download-opties

De volgende stap is om te bepalen hoe u de datafeed wilt downloaden en welke velden (kolommen) u daarin opgenomen wilt zien. Bepaalde velden worden altijd meegenomen en wij adviseren om daar anderen aan toe te voegen. Door de box "Alle kolommen weergeven" aan te vinken worden aanvullende velden, die in de secties zijn opgenomen, weergegeven. Houd er a.u.b. rekening mee dat wellicht niet alle velden door de adverteerder worden gebruikt, zodat u bij het downloaden van alle kolommen soms lege velden kunt aantreffen.De volgorde van de kolommen kan worden gewijzigd door de kolommen binnen de box "Geselecteerde kolommen" omhoog en omlaag te slepen.Wanneer uw productselectie datafeeds bevat die voor bepaalde segmenten zijn aangemaakt, krijgt u een extra set kolommen die u ook kunt downloaden. Deze gebieden zijn:

  • mode
  • reizen
  • tickets
  • telecommunicatie
  • groepsaankopen

Wanneer u de kolommen hebt gekozen die u wilt downloaden en tevreden bent met de volgorde, kunt u uw bestandsformaat, scheidingsteken en compressietype kiezen. Tevens bestaat de optie om content voor volwassenen op te nemen. Wanneer dit niet wordt aangevinkt kunnen bepaalde categorieën die expliciet voor volwassenen zijn bedoeld uit de feed worden verwijderd.Om toegang tot de feed te krijgen, kunt u deze rechtstreeks vanuit de interface downloaden of gebruik maken van de gegenereerde URL om op ieder willekeurig moment toegang te krijgen tot de feed in die gespecificeerde structuur.

U kunt net zoveel van deze URL's aanmaken als u zelf wilt.

Privacy

Due to new European legislation regarding how websites store information about you, AWIN is updating its privacy policy. You can see the new version of our policy here. If you would like to see the information we capture on this website, please click here for further details. In order to accept cookies on this site please click the 'I ACCEPT' button