CPC campaigns publisher guide NL

From Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

CPC campagnes - Handleiding voor publishers

Overzicht van de features

Awin-adverteerders kunnen profiteren van de tool voor CPC campagnes door het opzetten en beheren van CPC-activiteiten met geselecteerde publishers.

Hoe werkt het?

Adverteerders kunnen CPC campagnes met geselecteerde publishers gelijktijdig uitvoeren, naast hun CPA- en/of CPL-activiteiten. Dit houdt in dat sales en leads worden bijgehouden en de specifieke commissie, plus een CPC-commissie voor gemeten kliks wordt aan de publisher toegekend. Als je met een specifieke adverteerder overeenkomt dat alleen activiteiten op basis van CPC-commissie worden uitgevoerd, moet de programmacommissie en de specifieke publishercommissie op 0 worden gezet.

Hoe wordt een CPC campagne opgezet?

Via de gebruikersinterface is een speciale tool voor adverteerders beschikbaar, waarmee ze specifieke CPC campagnes met bepaalde publishers kunnen opzetten dan wel plannen door een publisher te selecteren, een CPC percentage toe te wijzen en een schema voor de campagne op te stellen.

Hoe wordt de CPC berekend?

Bij alle actieve CPC campagnes wordt commissie berekend over alle kliks die worden gegenereerd door een publisher die gekoppeld is aan de campagne voor dat specifieke programma. Alle kliks worden meegeteld, ongeacht het type Awin-link dat je hebt gebruikt om een bepaalde adverteerder te promoten. De klikcommissie wordt elke dag om 2.00 uur (uitgaande van de tijdzone waarin de adverteerder zich bevindt) berekend op basis van de kliks die je de dag ervoor hebt gegenereerd. Voor de overeenkomstige commissie wordt een transactie van het type PPC aangemaakt. Bijvoorbeeld: op 10 juli om 2.00 uur een transactie aangemaakt voor de kliks die zijn gegenereerd op 9 juli. De transactiedatum zal 9 juli zijn.

Welke kliks worden meeberekend?

De klikcommissie wordt berekend op basis van de kliks die de aan de campagne gekoppelde publisher heeft gegenereerd voor dat specifieke programma via welke link dan ook. De kliks die meetellen voor de berekening van de CPC commissie zijn afkomstig van dezelfde bron als van de verzamelde rapportages (bijvoorbeeld Performance van adverteerders) die alle kliks bevatten die zijn gegenereerd door de publishers, waarbij enkele user agents die op de zwarte lijst staan zijn uitgefilterd. Voor de duidelijkheid volgt hier een opsomming van user agents die op de zwarte lijst zijn geplaatst:

1. AdsBot-Google

2. affilinetOrderSync/1.0 (affilinet Browser; Order Sync; Migrationtools)

3. Applebot

4. Ask Jeeves/Teoma

5. bingbot

6. bitlybot

7. BLEXBot

8. BrandVerity/1.0

9. BrandVeritySpider

10. Charlotte

11. DuckDuckBot

12. EmberSpider

13. GarlikCrawler/1.2

14. Gigabot

15. Googlebot

16. ia_archiver

17. idealo-bot pricevalidator

18. IKDhPmJcdw

19. Jakarta Commons-HttpClient/3.1

20. Java/1.6.0

21. LivelapBot

22. MAVbot-content-validation

23. Mediapartners-Google

24. Mediatoolkitbot

25. Mozilla/5.0 (ShopAlike; LadenZeile) FeedBot

26. msnbot

27. MSNPTC

28. OutclicksBot

29. panscient.com

30. PaperLiBot

31. Pinterestbot

32. Purestyle

33. QuickInfo

34. Qwantify/Bleriot/

35. RPT-HTTPClient

36. Scooter

37. SemrushBot

38. SemrushBot

39. ShopWiki

40. Sphider

41. TweetmemeBot

42. Twiceler

43. WordPress

44. Xenu Link Sleuth

45. Yahoo! Slurp

46. Yahoo!-AdCrawler

47. YahooSeeker

48. Zend_Http_Client

PPC-transactie

Een PPC-transactie wordt dagelijks aangemaakt voor iedere actieve CPC campagne. Deze transactie is te vinden in je rapporten. De transactie wordt aangemaakt met de status 'Goedgekeurd' en krijgt als transactiedatum de dag waarvoor de kliks zijn berekend (op 10 juli wordt dus een transactie aangemaakt met transactiedatum 9 juli voor de kliks die zijn geregistreerd op 9 juli).

CPC-rapportages

Transacties rapportage

CPC-commissies worden weergegeven in de Transactie rapportage als 'PPC'-transacties. Gebruikersinterface:

Export van een CSV-rapport:

Een PPC-transactie wordt opgeslagen met de status 'Goedgekeurd'. De 'Klik referentie' - bevat informatie over het aantal kliks, het CPC percentage van de campagne en de transactiedatum. De informatie is beschikbaar in de gebruikersinterface, de export van het CSV-rapport en de API.

Adverteerders Performance Rapportage

Het rapport bevat het aantal kliks dat je hebt gegenereerd voor de adverteerders waarvoor je CPC-campagnes hebt opgezet en de PPC-commissies (onder Goedgekeurde commissies). De commissiewaarde zal inclusief de PPC-commissies zijn. Het totale aantal transacties omvat ook de PPC-commissies. Bij de berekening van de inkomsten per klik zijn de PPC-transacties meegenomen.


Periodieke Performance Rapportage

Het rapport bevat het aantal kliks dat is gegenereerd door een publisher en de PPC-commissies (onder Goedgekeurde commissies). De commissiewaarde zal inclusief de PPC-commissies zijn. Het totale aantal transacties bevat ook de PPC-commissietransacties. Bij de berekening van de inkomsten per klik zijn de PPC-transacties meegenomen.

Privacy

Due to new European legislation regarding how websites store information about you, AWIN is updating its privacy policy. You can see the new version of our policy here. If you would like to see the information we capture on this website, please click here for further details. In order to accept cookies on this site please click the 'I ACCEPT' button