Affiliate Directory SE

From Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

Publicistkatalog

I Publicistkatalogen kan annonsörer bläddra bland publicister som finns i nätverket och presentera sig själva. Katalogen innehåller alla publicister var profil är klar till 100 %. Välj "med publicister med ofullständiga profiler" för att se alla publicister.

Publicistkatalogen

Med sök- och filtreringsfunktionerna kan annonsörer bläddra bland profiler för att hitta lämpliga publicister som kan marknadsföra sina program eller se mer information om publicister som redan marknadsför programmen.

Så här fungerar katalogen

Resultaten i katalogen delas in i olika flikar beroende på förhållandet till din annonsörprofil. Du kan söka efter ”Alla” publicister, ”Inte inbjuden” och ”Inbjuden”. Katalogen öppnas med ”Inte inbjuden” så att det blir enklare att söka efter nya publicister som kan marknadsföra ditt program.

Flikar som visar relationsstatus

Varje publicist har en ranking. Den anger publicistens resultat inom alla aktiva verksamhetsområden. Rankingen visas i publicistkatalogen och på fliken Resultat på publicistens profilsida.

Detaljerad vy

Med den detaljerade vyn ser du mer information om publicisten utan att behöva öppna hela profilen. Den detaljerade vyn innehåller publicistens logotyp, en beskrivning och de tio huvudområdena som publicisten marknadsför.

Detaljerad vy

Sök i katalogen

Du kan söka efter följande i katalogen:

  • Publicist-ID
  • Namn
  • Webbplats-URL
  • Nyckelord som finns i publicistprofiler

Du kan även begränsa sökningen ytterligare med filtren för mer relevanta resultat. De här filtren kan användas med eller utan nyckelordssökning och begränsas med de olika elementen till vänster i katalogen; du kan filtrera efter reklamtyper, område och region. Du kan även visa endast publicister som nyligen har anslutit sig till nätverket. Publicister anges som nya om de har varit med i nätverket mindre än tre månader. Efter de tre första månaderna får publicister som genererat försäljning en korrekt områdesrakning (för varje område som de angett att de arbetar med och som de genererat försäljning i). Det här visas när ett visst område väljs.

Vad innehåller en publicistprofil?

En komplett profil innehåller information om publicistens verksamhet, olika webbplatser de hanterar och marknadsföringsmetoder. Även publicistens Awin-indexranking visas; den beräknas med en Awin-indexalgoritm som är baserad på olika faktorer som resultat för klick, transaktioner och konverteringsgrad. Du kan öppna en detaljerad vy med upp till 10 av de högst rankade publicisterna inom ett visst område. Detta ger en bra indikation på publicistens områdesspecialiteter. Publicistens alla rankingar visas i profilen på fliken Resultat.

Publicister kan även ladda upp dokument i sina profiler; de kan vara referensmaterial om marknadsföringsplanering, ingående beskrivningar av verksamheten eller fallstudier.


Bjud in publicister

Du kan bjuda in publicister i publicistkatalogen eller i Marknadsmöjligheter. När du har hittat en lämplig publicist kan du klicka för att se profilen.

Till vänster på profilsidan finns det en knapp som heter ”Bjud in publicist”. Här kan du skriva ett personligt meddelande om du vill. Publicisten får meddelandet och kan reagera.

Vad händer nu?

När du har hittat en publicist som du vill arbeta med måste du kontakta den. En del publicister har offentlig kontaktinformation, om inte kan du skicka dem ett meddelande direkt via systemet.

Bjud in dem till ditt annonsörprogram och berätta att du är intresserad av att jobba med dem. Du kan göra detta via publicistens profilsida där du kan skriva ett personligt meddelande (valfritt) och kan bjuda in dem.

Privacy

Due to new European legislation regarding how websites store information about you, AWIN is updating its privacy policy. You can see the new version of our policy here. If you would like to see the information we capture on this website, please click here for further details. In order to accept cookies on this site please click the 'I ACCEPT' button