Affiliate Directory NL

From Wiki

Jump to: navigation, search

Contents

Publisher portfolio

De publisher portfolio geeft adverteerders de mogelijkheid om door bestaande publishers in het netwerk te bladeren en zich aan deze publishers voor te stellen. In principe bevat de portfolio alle publishers die een 100% compleet profiel hebben. Om alle publishers te bekijken moet u de optie "Inclusief alle publishers met onvolledig profiel" aanvinken.

De publisher portfolio


Door gebruik te maken van de zoek- en filterfuncties zijn adverteerders in staat om door de profielen te bladeren en de meest geschikte nieuwe publishers te vinden die hun programma kunnen promoten, of meer informatie vinden over publishers die hun programma al promoten.

Met de portfolio werken

De resultaten in de portfolio zijn ondergebracht onder verschillende tabbladen, gebaseerd op hun relatie met uw adverteerdersprofiel. U kunt zoeken op "Alle" publishers, publishers die "Niet uitgenodigd" zijn en diegene die "Uitgenodigd" zijn. Standaard opent de portfolio met "Niet uitgenodigd", zodat het gemakkelijker wordt om naar nieuwe publishers te zoeken die uw programma kunnen promoten.


Tabs die de relatiestatus aangeven


Voor elke publisher hebben wij een publisher sector ranking. Dit vertegenwoordigt de individuele performance voor elke publisher in elke sector die zij promoten. De ranking wordt binnen de publisher portfolio en in "Publisherbeheer" onder het tabblad "Performance" op de profielpagina van de publisher weergegeven.

Gedetailleerd overzicht

Door naar de gedetailleerde weergave over te schakelen wordt meer informatie getoond, waardoor een adverteerder de mogelijkheid heeft om een beknopt overzicht van de publisher te krijgen zonder dat het volledige profiel hoeft te worden bekeken. In het gedetailleerde overzicht ziet een adverteerder het logo van de publisher, de omschrijving en een lijst met top tien sectoren die door de publisher worden gepromoot.

Het gedetailleerde overzicht


De portfolio doorzoeken

De portfolio kan op onderstaande zoekbegrippen worden doorzocht:

  • Publisher-ID
  • Naam
  • URL website
  • Specifieke trefwoorden die in het profiel van de publisher voorkomen

Tevens kunt u, voor nog relevantere resultaten, uw zoekopdracht verder verfijnen met behulp van de filters. Deze filters kunnen worden gebruikt om eventueel op trefwoord te zoeken en verfijnd worden met de verschillende opties aan de linker kant van de portfolio; u kunt de zoekopdracht verder verfijnen aan de hand van promotietype, sector en regio. Ook is het mogelijk om alleen die publishers te tonen die nieuw in het netwerk zijn. Publishers worden als nieuw beschouwd wanneer zij minder dan drie maanden geleden bij het netwerk zijn aangesloten. Na de eerste periode van drie maanden krijgen publishers die sales hebben gegenereerd een sector ranking toegewezen (in elke sector waarvan de publisher heeft aangegeven dat hij daarin werkt en sales voor heeft gegeneerd). Dit is zichtbaar wanneer een specifieke sector is geselecteerd.

Wat kunt u in een publisherprofiel vinden?

Elk volledig profiel bevat informatie over de zakelijke activiteiten van de publisher, verschillende websites die zij beheren en de promotionele technieken die zij gebruiken. Ook is hier de publisher Awin-index ranking vermeld; deze index wordt berekend aan de hand van een Awin-index algoritme dat is gebaseerd op verschillende factoren, zoals het klik-, transactie- en conversiepercentage van de performance. Er kan naar een gedetailleerd overzicht worden overgegaan om de (maximaal) 10 hoogst gewaardeerde sector rankings van de publisher getoond te zien. Dit is een goede indicatie van de algemene sectorspecialiteiten van de publisher. Alle rankings van de publisher worden in hun profiel onder het tabblad "Performance" weergegeven.

Publishers hebben tevens de optie om documenten aan hun profiel toe te voegen; dit kan referentiemateriaal met betrekking tot de promotionele plannen, uitgebreidere beschrijvingen van hun zakelijke activiteiten of case studies zijn.


Publishers uitnodigen

Om een publisher uit te nodigen kunt u beginnen met de "Publisher portfolio" of de "Opportunity Marketplace" en wanneer een geschikte publisher is gevonden doorklikken om de publisher profielpagina te bekijken.

Op de profielpagina bevindt zich aan de linkerkant de optie Publisher uitnodigen. Dit geeft u de mogelijkheid om desgewenst een persoonlijk bericht te schrijven. De publisher ontvangt het verzoek en kan dan dienovereenkomstig handelen.

Wat is de volgende stap?

Wanneer u een publisher heeft gevonden waarmee u wilt samenwerken, kunt u simpelweg contact opnemen. Sommige publishers hebben hun persoonlijke contactgegevens openbaar gemaakt. Als dit niet het geval is, kunt u hen via de interface rechtstreeks een bericht sturen.

Om deze publishers aan boord te krijgen, kunt u hen het beste een uitnodiging voor uw adverteerdersprogramma sturen waarin u hen uw interesse meedeelt. Dit kan via de publisher profielpagina, daar zal u dan gevraagd worden om een persoonlijk (optioneel) bericht te sturen en die publisher uit te nodigen.

Privacy

Due to new European legislation regarding how websites store information about you, AWIN is updating its privacy policy. You can see the new version of our policy here. If you would like to see the information we capture on this website, please click here for further details. In order to accept cookies on this site please click the 'I ACCEPT' button